Ζώδια: Γεννήθηκες με πλανήτες σε αδυναμία; – Τι σημαίνει αυτό!

Είναι οι πλανήτες του ωροσκοπίου σου σε αδυναμία; Δες στο άρθρο μας και μάθε αναλυτικά

Ναι… συμφωνώ πως οι επιλογές μας και η δράση μας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής μας, συμφωνώ επίσης πως πολλές δυσκολίες είναι απότοκες των αποφάσεων μας ….Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση που κάποιες δυσκολίες ή εμπόδια κάνουν την εμφάνιση τους άνευ λόγου και αιτίας και μας ταλαιπωρούν;

Μήπως ο δρόμος της ζωής μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και τα γεγονότα σε κάποιους τομείς της είναι «προβληματικά»; Μήπως οι προσπάθειες μας, δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή αυτό έρχεται μέσα από ταλαιπωρίες και υπερβολικό κόπο; Μήπως κάποιες φορές, ενώ έχoυμε επιτύχει κάτι, δεν έχει διάρκεια και δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε;

Κάποιες φορές ίσως θεωρούμε ότι είμαστε λιγότερο τυχεροί από κάποιους άλλους ανθρώπους και αυτό, για το οποίο εμείς μοχθούμε, οι άλλοι το έχουν εύκολα και αβίαστα.

Όλες αυτές οι υποψίες, που μπορεί να έχετε, σας πληροφορώ πως επιβεβαιώνονται.Ο αστρολογικός μας χάρτης μπορεί να μας δώσει μια σοβαρή ένδειξη για τους τομείς τις ζωής μας, που τείνουν να είναι προβληματικοί.

Μπορεί να μας προειδοποιήσει για θέματα και ζητήματα που έχουν την τάση να μην ρέουν ομαλά στην πορεία της ζωής μας, για το ποια ενέργεια στο χάρτη μας λειτουργεί παρεμποδισμένα ή ακόμα και καταστροφικά για τα ζητήματα που κυβερνά.

Εάν ο πλανήτης βρίσκεται σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ δεν θα παράξει θετικά ή αποτελεσματικά τα γεγονότα τα οποία υπόσχεται για το άτομο. Έτσι λοιπόν πλανήτες σε «εξορία» έχουν φθοροποιό επίδραση και λειτουργούν με επιβλαβή τρόπο.

Οι πλανήτες σε πτώση υποδηλώνουν δυσκολίες, εμπόδια, ανησυχίες και πίεση. Θα εξετάσουμε τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες και ως ένα μεγάλο βαθμό παλαιότερες αρχές και κανόνες, καθώς η έννοια της αδυναμίας των πλανητών έχει διασωθεί στη σύγχρονη αστρολογία από την αρχαιότητα.

Ήλιος: Εάν ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο ή στον Ζυγό, τότε πρέπει να περιμένουμε δυσκολίες όσον αφορά ζητήματα της προσωπικότητας μας και του πνεύματος μας, της εσωτερικής μας φωνής και των βαθύτερων κινήτρων και αναγκών μας. Υποδηλώνει συχνά την τάση του ατόμου να έχει δυσκολίες στις συναναστροφές του, υποκειμενικότητα στις αντιλήψεις του, δυσκολία στο να εδραιώσει μια σταθερή και αποφασιστική προσωπικότητα, που θα εκδηλώσει άφοβα τις απόψεις και την ενέργεια της, αλλά μάλλον παρασύρεται από τις απόψεις των άλλων και πρέπει να παρακινείται από εξωτερικούς παράγοντες για δράση.

Η αδυναμία αυτή, συχνά, καθιστά το άτομο αναποφάσιστο ή του δίνει την ταυτότητα του «εκκεντρικού» ή απομονωμένου από την κοινωνία. Προβληματικά η παρεμποδισμένα θα εκδηλώνονται και τα ζητήματα του οίκου, ο οποίος έχει ακμή στο Λέοντα.

Σελήνη: Η Σελήνη αποδυναμώνεται όταν βρίσκεται στον Αιγόκερω και τον Σκορπιό. Τα άτομα με αυτή την τοποθέτηση, ίσως να αντιμετωπίσουν προβλήματα διαχείρισης των δικών τους συναισθημάτων, αλλά και στον τρόπο που τα ίδια ανταποκρίνονται σε εξωτερικά ερεθίσματα. Συχνά εμφανίζονται ως απόμακρα και ψυχρά ή ακόμα και υπερβολικά εσωστρεφή, με αποτέλεσμα το συναίσθημα να κατακλύζει το άτομο και η εκδήλωση του, να βρίσκει διέξοδο σε ξαφνικά ξεσπάσματα ή «ανεξήγητες» δράσεις. Αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες στον οίκο που εμφανίζει ακμή στον Καρκίνο.

Ερμής: Ο Ερμής αποδυναμώνεται όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη ή του Ιχθύ, δίδοντας στο άτομο δυσκολία στην οργάνωση και την συγκέντρωση, αλλά και την τάση να διασκορπίζει την ενέργεια του, χωρίς ουσιαστική πρακτική εφαρμογή. Προβληματικά και παρεμποδισμένα εμφανίζονται τα ζητήματα των οίκων που έχουν ακμή στους Διδύμους και Παρθένο .

Αφροδίτη: Η ενέργεια του πλανήτη «παρεμποδίζεται» όταν βρίσκεται στον Κριό, τον Σκορπιό ή στην Παρθένο. Η έννοια της αρμονίας, της συντροφικότητας, της απόλαυσης, της κτήσης αποκτά διαφορετικό εννοιολογικό περιεχόμενο, στα προαναφερθέντα ζώδια, χάνοντας έτσι τις ισορροπίες. Μπορεί λοιπόν, το άτομο, να εκδηλώσει έντονη κτητικότητα και φθόνο, εγωπάθεια και ορμή ή επικριτική και αναλυτική τάση. Οι οίκοι που έχουν ακμή στο Ζυγό και τον Ταύρο, καθώς και τα θέματα που κυβερνούν θα είναι πηγή εμποδίων και προβλημάτων στη ζωή του ατόμου.

Άρης: Δύσκολα θα εκδηλωθεί η ενέργεια του πλανήτη Άρη, όταν βρίσκεται στον Ζυγό, τον Ταύρο ή τον Καρκίνο. Η ενεργητικότητα και η μαχητικότητα φυλακίζεται στην ανασφάλεια και την αναποφασιστικότητα. Η θετική και πρωτοπόρος ενέργεια του πλανήτη εγκλωβίζεται στη ρουτίνα και την καθημερινότητα ή ακόμα στρέφεται και προς το ίδιο το άτομο με καταστροφική επίδραση στη ψυχική του υγεία. Διαμάχες, εμπόδια και «ατυχίες» προκύπτουν στα ζητήματα που κυβερνά ο οίκος με ακμή στον Κριό.

Δίας: Ο πλανήτης της εύνοιας και της αφθονίας θα γίνει λιγότερο ευεργετικός εάν βρίσκεται στους Διδύμους, στην Παρθένο ή στον Αιγόκερω. Η ενέργεια του πλανήτη ίσως δεν διοχετευτεί σωστά προς μια κατεύθυνση και σκορπίζεται σε πολλαπλά αντικείμενα, λόγω πολυπραγμοσύνης, και έτσι να μην είναι αποτελεσματική και ευεργετική. Η ενασχόληση και η προσκόλληση στη λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχτεί εγκλωβισμός για το άτομο, όπως επίσης και ο περιορισμός ή η υπερβολική αυστηρότητα και πειθαρχία. Έτσι λοιπόν, ενώ τα ζητήματα που κυβερνά ο οίκος που έχει ακμή στον Τοξότη θα περιμέναμε να είναι ευνοϊκά και ευεργετικά, βλέπουμε πως σε αυτή την περίπτωση εκδηλώνονται περιορισμένα ή με ελλειπή τρόπο.

Κρόνος: Η ενέργεια του πλανήτη δεν εκφράζεται αποτελεσματικά σε Καρκίνο, Λέοντα και Κριό. Το άτομο μπορεί να έχει αρκετές αναστολές, να είναι μοναχικό, να καταστεί σκληρό και να μην αναγνωρίζει την έννοια της ομαδικής προσπάθειας.Μπορεί να υπάρξουν μεταπτώσεις στη ζωή του ατόμου, που ενώ εμφανίζεται ισχυρό και αυτάρκες, ξαφνικά παραμένει μόνο και αβοήθητο.Αρκετά προβλήματα θα προκύψουν στον οίκο που έχει ακμή στον Αιγόκερω.

https://www.oroskopos.gr/