Νέα μέτρα: Πώς θα κινούνται από Δευτέρα έφηβοι και παιδιά – Έτσι θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

Τα νέα μέτρα φέρνουν αλλαγές στον τρόπο που μετακινούνται παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών από τη Δευτέρα (22/11) – Πώς θα μπαίνουν από εδώ και στο εξής στους κλειστούς χώρους

Διευκρινήσεις αναφορικά με τα παιδιά και τους εφήβους και τα μέτρα που θα ισχύουν για την συγκεκριμένη ομάδα από τη Δευτέρα, στα πλαίσια των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών θα έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην εστίαση, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, γυμναστήρια και γήπεδα μόνο με τη διενέργεια self test, 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών δε χρειάζεται να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η εφαρμογή του μέτρου της μάσκας σε όλους του κλειστούς χώρους συνεχίζει να είναι υποχρεωτική.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, τόνισε πως υπάρχουν τρία στάδια:

οι χώροι όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας
οι χώροι όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με τεστ (χώροι εργασίας, εστίαση, λιανεμπόριο, εκκλησίες).
Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.
Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης (σινεμά, κέντρα, μουσεία, γυμναστήρια) θα μπαίνουν μόνο οι εμβιολιασμένοι. Σε όλους τους ανήλικους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους παραμένει με το self test να είναι απαραίτητο.

Πηγή: newsbomb.gr